Automaat spoelen

Automaat spoelen

Het onderhoud van de automatische transmissie is lang onderschat. Het is namelijk zeer belangrijk voor het functioneren van de automaat dat de olie en het filter op tijd worden vervangen. Bij enkel olie verversen blijft er restolie in de koppelomvormer zitten en is het eigenlijk niet mogelijk alle oude olie er uit te krijgen. Dit is met spoelen nu wel mogelijk!

In een automatische transmissie gaat ongeveer 7 tot 8 liter olie. Wij reinigen uw versnellingsbak inwendig met een speciale reiniger en spoelen het gehele systeem dan door met 15 liter olie. Hierdoor wordt al het vuil en alle oude olie uit de transmissie, koppelomvormer en de koeler verwijderd. Hiermee voorkomt u dure reparaties aan je automatische transmissie! Lees hieronder meer over Kroon-Oil PowerFlush. 
 

Automaat Flushen

Kroon-Oil PowerFlush

Kroon-Oil PowerFlush kan voor u de oplossing bieden! De praktijk wijst uit dat veel automatische transmissies op den duur slecht schakelgedrag vertonen. Andere veelgehoorde klachten zijn bonken, slippen, een schommelend toerental, verhoogd brandstofverbruik en het disfunctioneren of zelfs volledig dienst weigeren van de automaatbak. Klachten die kunnen leiden tot dure reparaties of zelfs volledige revisie van de automatische transmissie, terwijl er in de meeste gevallen een eenvoudige en veel goedkopere oplossing voorhanden is.

De Kroon-Oil PowerFlush methode maakt het mogelijk om op een geavanceerde en innovatieve manier automatische transmissies en stuurbekrachtigingssystemen te spoelen, te reinigen en volledig te voorzien van verse vloeistof. Waarbij “verversen” op de ouderwetse manier slechts 30% tot 40% van de oude ATF wordt vervangen door nieuwe ATF-vloeistof, wordt door de Kroon-Oil PowerFlush het volledige systeem inclusief koppelomvormer, oliekoeler en alle leidingen, gereinigd en voorzien van verse ATF. Ook wanneer er nog geen klachten zijn, is het zinvol om de automatische transmissie preventief te laten “Powerflushen” om dure reparaties in de toekomst te voorkomen.

kroon oil power flush automaat spoelen garage touw

Automaat spoelen?

Kom gerust langs of maak een afspraak via bijgaand formulier.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.