CSI ignition

CSI ignition dealer

Ben je op zoek naar een iets eenvoudigere oplossing voor een ontsteking? Dan is het CSI ontstekingssysteem het antwoord en wij zijn nu officieel dealer van dit merk. 

De Classis Sport Ignition is een volledig elektronische ontsteking die is ingebouwd in een originele behuizing. Met de CSI Ignition kunnen wij jouw oldtimer op ieder toerental voorzien van het juiste ontstekingstijdstip. Dit doen we door de mechanische vervroeging met contactpuntjes en veertjes te vervangen door elektronica met daarin 16 geprogrammeerde curves. 

Door de toevoegingen aan de moderne benzine zijn de eigenschappen drastisch gewijzigd, waardoor ze vaak niet meer overeenkomen met de oude fabrieksinstellingen van jouw oldtimer. In de programmatuur is hier dan ook rekening mee gehouden. Dit garandeert een optimale verbranding, waardoor jouw motor beter presteert bij alle toerentallen. Door de sterkere vonk en de nauwkeurige timing start de motor makkelijker en loopt hij regelmatiger. En doordat je tussen verschillende curves kunt kiezen, behaal je vermogen- en/of koppelwinst. 

 

csi ignition voorbeelden 4 modellen

Moderne techniek in een originele behuizing

Ook onderhoud is niet meer nodig omdat de contactpuntjes, de mechanische vervroeging en het eventueel aanwezige vacuüm mechanisme zijn vervangen door moderne elektronica. Daarnaast zijn er geen toleranties meer in de timing door slijtage. De elektronica is volledig ingebouwd in een behuizing die lijkt op het origineel. Met de verdelerkap gemonteerd is er eigenlijk geen verschil zichtbaar.

Bewezen kwaliteit

De ontstekingen van Classic Sport Ignition zijn ontstaan vanuit de klassieke race- en rallysport en hebben zich onder andere bewezen in de Monte-Carlo Rally Historic, Wintertrail, Tulpenrally, Carrera Copacabana en Amsterdam-Beijng.

Het verstellen van de Classic Sport Ignition is zeer eenvoudig. De verdeler hoeft namelijk niet gedemonteerd te worden, je moet enkel de verdeler kap te openen. Met behulp van een kleine schroevendraaier kun je meteen kiezen uit de 16 verschillende curves. Heb je een curve gekozen? Dan geeft een knipperend led lampje vervolgens aan welke je gekozen hebt. 

schroevendraaier csi ignition

Contact

Heb je vragen en/of opmerkingen?
Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. 

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.