Winter-en zomerbanden

Winter- en zomerbanden

De juiste autobanden zijn van groot belang voor je rijcomfort en veiligheid. Daarbij zorgen banden met het juiste profiel ook voor een lager brandstofverbruik. Laat daarom je autobanden regelmatig controleren zodat, wanneer nodig, deze op tijd kunnen worden vervangen.

Wanneer wisselen?

Wanneer de temperaturen beneden de 7 graden Celsius is het tijd voor winterbanden. Bij deze temperaturen presteren winterbanden namelijk beter, ze hebben meer grip, een korte remweg en een betere wegligging. Wij raden dan ook aan om vanaf november t/m maart op winterbanden te rijden.

Vanaf april t/m oktober is het verstandig om je winterbanden te vervangen voor zomerbanden. Winterbanden krijgen namelijk bij hoge temperaturen een langere remweg door het zachte rubber. Zomerbanden zijn daarentegen speciaal geschikt voor de zon, warmte en de zomerse regenbuien in Nederland. 

Zomer-winterbanden Garage Touw

"Was je auto voor je deze weg brengt voor de bandenwissel; zo zorg je ervoor dat je velgen schoon opgeslagen worden en de remstof je velgen niet kapot maakt!"

"Controleer regelmatig uw bandenspanning, dit voorkomt overmatige slijtage en bespaart brandstof!"

 

Maak een afspraak

Je banden wisselen van winter- naar zomerbanden of andersom? Maak gerust een afspraak. 

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.